Lär dig mer om dramapedagogiska arbetet mot skolan.
Under projektets gång kommer en metod arbetas fram för att jobba med dramapedagogik på grundsärskolans träningsklasser och gymnasiesärskolans individuella program.
I projektet har hennes del handlat om att fortbilda lärare, pedagoger och assistenter inom grundsärskolan och gymnasiesärskolan i hur de kan jobba med drama i sina klassrum. Under 2018 har ca 20 personer under sammanlagt fyra heldagar fått fortbildning under fem steg. Slutresultatet var att de själva planerade och genomförde dramalektioner. Flera av dessa skolor har nu återkommande drama på schemat.
Under arbetet med föreställningarna kommer hon även att ta fram ett pedagogiskt material till skolorna som de kan använda för att arbeta vidare med föreställningens olika teman, efter att de tagit del av föreställningen.
Vi är så glada för att Gill jobbar med oss. Eftersom hon själv har arbetat inom särskolan i England i över 25 år så vet hon vad som funkar och inte. Hennes fortbildning har varit oerhört uppskattad!
Det dramapedagogiska arbetet bygger på följande grundprinciper:
Projektet kommer att erbjuda ett förberedelsematerial som skolorna tar del av innan de kommer till föreställningen. Det består bland annat av en social berättelse om föreställningen, men även musik och visuellt material.
Projektets dramapedagog kommer även att besöka skolan veckan eller dagarna innan. På vissa orter kan även delar av ensemblen komma ut till skolan innan.
Se och ladda ned material här:
Efter föreställningen får publiken ett gediget eftermaterial som bygger på vad de tagit del av.
Gill Brigg från England kommer att arbeta i projektet, hon har 30 års erfarenhet av att arbeta med drama i SEN skolor (special education needs). Hon har tagit fram ett pedagogiskt eftermaterial till föreställningarna.
Se och ladda ned eftermaterialet här:
MER LÄSNING