Tillbaka till översikten
19 januari 2021 | Nyheter

Material för djupdykning

Nedan finns samlat material för djupdykning i arbetet som Scen:se har gjort. Filmer om föreställningarna och utställningen, filmade samtal och seminarier och längre ned finns länkar till artiklar.

 

Först ut är två korta dokumentärer om föreställningarna Stranden och Shakespeares Hjärtslag. Dessa producerades i samarbete med Folkteatern Gävleborg och turnérade med Riksteatern Barn och Unga under hösten 2019. 

 

Föreställningen Stranden

 

 

Föreställningen Shakespeares Hjärtslag

 

 

Presentation av Tim Webb, regissör för Stranden, på Unga Anbud Live Riksteatern 2018.

 

 

 

Presentation av Kelly Hunter, regissör för Shakespeares Hjärtslag, på Unga Anbud Live Riksteatern 2018.

 

 

 

En intervju av en medföljande förälder efter en föreställning av Stranden på Riksteatern.

 

 

Ett filmat sammanfattande konstnärligt samtal om arbetet med de två föreställningarna.  Medverkar gör ensemble, dramaturg, producent och dramapedagog. Filmat hösten 2020.

 

 

 

En kort dokumentär om konstutställningen Sinnerligt som skapades i samarbete med Hälsinglands museum och sedan har visats på flera museum och kulturhus över hela landet.

 

 

 

Här berättar Dr Gill Brigg, ansvarig för det pedagogiska arbetet, om den kompetensutveckling i drama för träningsklasser på särskolorna som Scen:se initierade.

 

 

 

Ett samtal mellan Eva von Hofsten, projektledare på Scen:se och Ellie Griffiths*, konstnärlig ledare på Oily Cart Theatre i London, om konstnärliga val, tillgänglighet, inkludering och kvalitet.

* Ellie var även en av konstnärerna bakom Sinnerligt.

 

 

 

Bibu och Temaspår: FUNKTION:

Inför Bibu – scenkonstbiennal för barn och unga 2020 – programlades Temaspår: FUNKTION tillsammans med Scen:se och Folkteatern Gävleborg. Klicka HÄR för mer info.

 

Sound Symphony var en av föreställningarna inom temaspåret. Regi står Ellie Griffiths för som arbetat i projektet Scen:se och nu är konstnärlig ledare på Oily Cart theatre i London. Här är en trailer till föreställningen.

 

 

En annan inspirerande aktör i Skottland är Barrowland Ballet som har utvecklat en tidigare spelad föreställning till att särskilt spelas för barn och unga på autismspektrat. Ett seminarie med deras konstnärliga ledare Natasha Gilmore var också en del av temaspåret. Här är en trailer till deras föreställning Playful Tiger.

 

 

Artiklar och press:

Gå till vår pressida för att läsa artiklar och recensioner m.m.

 

Internationella nätverk:

IIAN

Upfront Performance Network (mest aktiva på Facebook, öppet för alla att gå med)