Tillbaka till översikten
11 oktober 2018 | Nyheter

Scen:se på Anbud Live

I fredags den femte oktober var Team Scen:se på Riksteaterns anbud live och berättade om den kommande turnén som äger rum i regi av Riksteatern Barn och Unga under hösten 2019. De brittiska regissörerna Tim Webb och Kelly Hunter som regisserar Stranden respektive Shakespeares Hjärtslag var på plats och berättade om sitt arbete. Eva von Hofsten, initiativtagare till projektet samt projektledare och skådespelare berättade om sin idé till projektet och om arbetet kring projektet och dess olika delar. Med på scenen fanns också några av skådespelarna i de bägge föreställningarna, projektkoordinatorn och scenografen Petra Hjortsberg och Anna Thelin, producent från Folkteatern.

 

 

Tim Webb

Stranden regisseras av Tim Webb, konstnärlig ledare på Oily Cart Theatre, tillsammans med koreografen Debbie Bandara från Forest Tribe Dance Theatre. Föreställningen har premiär i Hudiksvall, Gävleborg den 15 november 2018. Stranden utgår ifrån dikten ”Dover Beach” skriven av Matthew Arnold. Tim arbetar multisensoriskt och interaktivt, utifrån publikens behov, med lukt, beröring, syn och hörsel. Föreställningarna han gör byggs upp i flera lager för att kunna tilltala barn med olika funktionsvariationer på träningsskolorna. Scenografin anpassas också med specialgjorda sittplatser och specialkomponerad musik av den brittiska regissören Max Reinhardt och framförs live på scenen av skådespelarna.

www.oilycart.org.uk/

 

 

Kelly Hunter

Kelly Hunter berättade om sitt arbete där hon skapar scenkonst för barn och unga med autism på Flute Theatre. Shakespeares Hjärtslag (som är arbetstiteln) har premiär i Gävleborg i april 2019. Kelly har i föreställningar som Stormen och Hamlet med stor framgång utvecklat en metod för barn och unga på Grunsärskolan, framför allt barn inom autismspektrat. Hon skapar interaktiva dramalekar baserade på det grundläggande i alla Shakespeares berättelser, vad det innebär att vara människa. I projektet Scen:se kommer hon att arbeta med pjäsen Perikles. Med hjälp av rytmiska texter och scener ur pjäsen skapar Kelly en lekfull plats där barnen bjuds in att delta. Tillsammans med skådespelarna utforskar de karaktärernas känslor, tankar och intentioner. Kellys metod ger barnen möjlighet att genom lek och gestaltning utveckla sina kommunikativa krafter, som ögonkontakt, rumslig medvetenhet, tal, språk och fantasifull lek, allt på sina egna villkor.

www.flutetheatre.co.uk/

 

 

 

Scense
Scense | info@scense.se